septembrie 17, 2021

Crescătorii de oi și capre așteaptă profit de pe urma vânzărilor de Paște

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În luna februarie a acestui an, numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 3,9%, respectiv cu 6,3% față de luna precedentă.

Tăierile în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 40%, potrivit datelor publicate azi de Institutul Național de Statisctică. Astfel, greutatea medie în carcasă a crescut de la 13,6 kg în lunile februarie 2013 și ianuarie 2014, la 14 kg în februarie 2014. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 3,8% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate în luna februarie a acestui an şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 20,8%, respectiv cu 18,8% față de aceeași lună din 2013. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 50%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 46,5%.

Cererea de carne de oaie va crește în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Crescătorii de ovine susţin că vor creşte cu aproximativ 10% preţul cărnii de miel. Kilogramul se va vinde cu 25 de lei, în condiţiile în care, anul trecut, acesta a fost de 23 de lei. Anul acesta, Paștele vine mai târziu față de alți ani, astfel că mieii au timp să ajungă la o greutate mai mare. Astfel, oferta va fi mai mare, iar marfa mai bună.

Totodată, perspectiva reluării exporturilor către Turcia și țările arabe îi face mai încrezători pe crescătorii de oi și capre că veniturile lor s-ar putea rotunji.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE