Crescatorii de bovine nu-si mai duc vitele la abator

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In 2014, comparativ cu anul 2013, sacrificarile de porcine, ovine si caprine si de pasari in unitati industriale specializate (abatoare) au inregistrat o tendinta ascendenta, iar sacrificarile de bovine, o tendinta descendenta. 

Anul trecut, sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate, dupa numarul de capete, au scazut fata de anul precedent cu 2,3%, iar sacrificarile de porcine au crescut cu 5,9%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a scazut cu 0,5%, iar cea de porcine a crescut cu 5,4%.

Numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale specializate a crescut fata de anul precedent cu 46,3%, iar productia de carne de ovine si caprine a crescut, de asemenea, cu 50,7%.

Numarul de pasari sacrificate in abatoare a crescut fata de anul 2013 cu 3,0%, iar productia de carne de pasare a crescut cu 4,0%.

Sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (51,1%), Nord-Vest (11,9%), Sud-Vest Oltenia (10,5%) si Sud-Muntenia (10,2%).

Sacrificarile de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile: Vest (peste 30,0%), Sud-Muntenia (16,5%), Centru (11,9%), Nord-Vest (11,8%) si Nord-Est (11,6%), iar sacrificarile de ovine si caprine, in regiunile Vest (50,1%) si Sud-Muntenia (30,3%).

In anul 2014, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Sud-Est (23,3%), Nord-Est (23,0%), Sud-Muntenia (18,4%) si Centru (14,8%).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE