In 2014, comparativ cu anul 2013, sacrificarile de porcine, ovine si caprine si de pasari in unitati industriale specializate (abatoare) au inregistrat o tendinta ascendenta, iar sacrificarile de bovine, o tendinta descendenta. 

Anul trecut, sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate, dupa numarul de capete, au scazut fata de anul precedent cu 2,3%, iar sacrificarile de porcine au crescut cu 5,9%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a scazut cu 0,5%, iar cea de porcine a crescut cu 5,4%.

Numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale specializate a crescut fata de anul precedent cu 46,3%, iar productia de carne de ovine si caprine a crescut, de asemenea, cu 50,7%.

Numarul de pasari sacrificate in abatoare a crescut fata de anul 2013 cu 3,0%, iar productia de carne de pasare a crescut cu 4,0%.

Sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (51,1%), Nord-Vest (11,9%), Sud-Vest Oltenia (10,5%) si Sud-Muntenia (10,2%).

Sacrificarile de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile: Vest (peste 30,0%), Sud-Muntenia (16,5%), Centru (11,9%), Nord-Vest (11,8%) si Nord-Est (11,6%), iar sacrificarile de ovine si caprine, in regiunile Vest (50,1%) si Sud-Muntenia (30,3%).

In anul 2014, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Sud-Est (23,3%), Nord-Est (23,0%), Sud-Muntenia (18,4%) si Centru (14,8%).

Share on Facebook