Crescătorii de bovine care au mizat pe rasele de carne vor face profit garantat

Facebook
Twitter

Piața mondială a cărnii de vită va înregistra creșteri anuale în următorii șase ani, ceea ce înseamnă că și veniturile crescătorilor de bovine se vor majora.

După volum, carnea de vită este al doilea cel mai consumat tip de carne, după cea de porc. Cererea de carne de vită depășește cu mult oferta. Una dintre cause este că numărul de crescători de vite este mult mai mic comparativ cu cel al proprietarilor de ferme de porcine. Totodată, fermele de vite sunt mai poluante decât cele de alte animale.

Însă, cererea de carne de vită crește pe măsură ce se dezvoltă zonele rezidențiale, iar locuitorii înregistrează venituri mai mari. De asemenea, consumatorii sunt mult mai atenți la nutriție și la calitatea alimentelor.

În ultimii cinci ani, a crescut semnificativ consumul de carne de vită înpiețele emergente, cum sunt China, Brazilia și Argentina. Aceste trei piețe cumulează peste 60% din producția mondială de carne de vită și analiștii se așteaptă la o creștere de 2% în următorii sașe ani.

Și în țările islamice din Orientul Mijlociu și Africa vom asista la o creștere a consumului de carne de vită. Totodată, și piața americană va înregistra un salt semnificativ, astfel că producătorii care au mizat pe investiții în ferme de creștere a bovinelor pentru carne vor înregistra profit.

Piața mondială a cărnii de vită este dominată de câteva mari companii, printer care Tyson Foods, JBS, National Beef Company și Cargill Meat Solutions, care controlau aproape 70% din producția mondială la nivelul anului 2013.

În România, fermele de familie pot folosi proiecte-tip pentru înființarea de ferme de creștere a bovinelor de carne, disponibile pe site-ul Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE