Crescatorii de animale vor primi ajutoare de stat de 32 milioane de lei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescatorii de animale vor beneficia in acest an de un ajutor de stat in valoare de 32 milioane de lei, potrivit unei Hotarari aprobate recent de Guvern.

Astfel, in sedinta Guvernului din 30 martie 2016 a fost aprobata Hotararea care modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor.

In cadrul actului normativ se stabileste valoarea totala maxima a ajutorului de stat pentru anul 2016 in sectorul cresterii animalelor, respectiv suma de 32 milioane de lei. Din aceasta suma, 18,5 milioane de lei se acorda pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, iar 13,5 milioane lei pentru speciile ovine si caprine.

Actul normativ aprobat simplifica documentatia si scurteaza termenul de depunere a cererii de plata pentru solicitantii de ajutor de stat. Astfel, se elimina obligativitatea atasarii, la cererea initiala de solicitare de ajutor de stat, a copiilor contractelor de prestari de servicii incheiate intre prestatori si beneficiari, urmand ca solicitantul sa fie obligat sa le puna la dispozitia persoanelor din cadrul Agentiei Nationale pentru Zootehnie “Prof. dr. G. K. Constantinescu” care efectueaza inspectii.

De asemenea, intrucat termenul de depunere a cererii de plata de 30 de zile lucratoare de la incheierea lunii/trimestrului pentru care se solicita ajutorul de stat intarzie mult efectuarea platii, iar prestatorii intampina dificultati in asigurarea resurselor financiare pentru efectuarea serviciilor, se reduce acest termen la 20 de zile lucratoare, potrivit unui comunicat MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE