Crescătorii de animale ar putea beneficia de amânări la plata TVA

Facebook
Twitter

Crescătorii de animale din România ar putea beneficia de amânarea plății taxei pe valoarea adăugată pentru produsele comercializate în această perioadă, când piața este sufocată de importuri la prețuri de dumping.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Peter Tamas Nagy. Acesta a precizat că s-a întâlnit ieri cu reprezentanți ai asociațiilor din sectorul suinelor și creșterea păsărilor.

„Deși noi nu exportăm direct, suntem afectați de embargoul rusesc. Prețul cărnii de porc a scăzut. Din estimările producătorilor, piața se va stabiliza în aproximativ 6 luni. Facem și noi analize, pentru a oferi soluții care să îi scape pe producători de faliment”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Peter Tamas Nagy.

Oficialul a enumerate câteva forme de sprijin, printre care și facilitatea la plata TVA.

„O să discutăm cu Ministerul Finanțelor să se găsească o soluție de amânare a plății TVA”, a precizat secretarul de stat în MADR.

Totodată, a adăugat Peter Tamas Nagy, la nivelul MADR s-a constituit un grup de lucru pentru a găsi soluții rapide de ieșire din criză, în contextul embargoului rusesc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE