Credite SAPS de la BCR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) au semnat azi un acord pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente de către beneficiarii Schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) 2013 cu Banca Comercială Romană (BCR), a anunțat instituţia de credit.

Agricultorii pot primi credite pe termen scurt de până la 90% din valoarea subvenţiilor pe care urmează să le încaseze de la APIA în cadrul SAPS 2013. Totodată, aceste tipuri de împrumuturi de la BCR pot fi obţinute de către producătorii agricoli, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice care prezintă adeverinţa de înregistrare fermier emisă de APIA.

Din datele oficiale rezultă faptul că, până la data de 4 iunie 2013, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă SAPS 2013, un număr de 1.037.427 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 9,8 milioane hectare. Pachetul financiar prevăzut pentru pentru plăţile pe suprafaţă se ridică la 1,264 miliarde de euro, în 2013.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE