Copa Cogeca: Sectorul carnii de vita este vulnerabil. UE trebuie sa realizeze o strategie concreta pentru export

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Oficialii organizatiei Copa Cogeca au avut de curand o intalnire cu Comisarul European al Agriculturii, Phil Hogan, in care au atras atentia asupra problemelor financiare ale crescatorilor de bovine pentru carne.

„Exista in prezent probleme serioase in ceea ce priveste carnea de vita si de manzat de pe piata Uniunii Europene. Acest sector este foarte fragil. Pentru multi crescatori de bovine aceasta este singura sursa de venit, ceea ce ii face deosebit de vulnerabili. Veniturile medii ale crescatorilor de bovine de carne sunt de circa 14.000 de euro anual”, a declarat Pierre Fleury, presedintele Grupului de lucru pentru sectorul bovinelor de carne, din cadrul organizatiei Copa Cogeca.

Acesta a mai subliniat necesitatea implementarii unui instrument de monitorizare exacta a situatiei, precum si necesitatea unei strategii de export.

„Avem nevoie de o strategie bine pusa la punct pentru exporturi, mai ales ca unii dintre partenerii noastri de comert pastreaza anumite bariere in calea exportului. Uniunea Europeana trebuie sa actioneze rapid in aceasta problema”, se mai arata in comunicatul organizatiei Copa Cogeca.

Organizatia Copa-Cogeca reuneste impreuna 88 de organizatii agricole europene, reprezentant astfel la Bruxelles peste 28 de milioane de fermieri din Europa. Organizatia acopera 25 de sectoare agricole tratand probleme precum: viitorul PAC, negocieri comerciale, analize economice, probleme non-alimentare, implementarea reformei PAC, pietele marfurilor agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE