Controale ANSVSA la pensiunile turistice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Odata cu inceperea sezonului estival, conducerea ANSVSA a dispus structurilor teritoriale desfasurarea unor controale cu tematica specifica, in zonele de agrement si localitatile de interes turistic.

Scopul actiunii a fost protejarea sanatatii consumatorilor, in contextul unei afluente mari de turisti si a cresterii rulajului de marfa pentru unitatile din industria alimentara aflate in zonele de agrement si localitatile de interes turistic.

Astfel, in perioada 01.08 – 31.08.2017, inspectorii din cadrul Directiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene precum si a municipiului Bucuresti au efectuat controale in unitatile situate in zonele de agrement si localitatile de interes turistic, având ca scop prevenirea toxiinfectiilor alimentare in sezonul estival 2017.

In acest interval, au fost verificate 1.470 de unitati de alimentatie publica dupa cum urmeaza:

113 pizzerii, 82 de cantine, 57 de unitati de tip catering, 60 de cofetarii/ patiserii, 170 de laboratoare de cofetarie/patiserie, 185 de pensiuni turistice, 91 de unitati de tip hipermarket/supermarket, 814 magazine alimentare si 166 de depozite alimentare.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor au fost aplicate 419 sanctiuni contraventionale, in valoare de 589.600 lei.

Totodata, au fost emise 17 Ordonante de Suspendare a Activitatii si 8 Ordonante de Interzicere a Activitatii.

Reamintim cetatenilor numarul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice retea de telefonie, pentru a sesiza nereguli in domeniul sigurantei alimentelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE