Constantin, MADR: Bugetul pe 2015 este în așa fel construit încât ne va permite să ne îndeplinim toate angajamentele de plată

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bugetul Ministerului Agriculturii pe 2015 este în așa fel construit încât va permite îndeplinirea tuturor angajamentelor de plată, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-un interviu acordat Agerpres.

„Bugetul pe anul 2014 a fost unul bun pentru că ne-am acoperit toate angajamentele pe care ni le-am asumat în fața fermierilor, respectiv plata complementară pe suprafață a fost la nivelul maxim, plata pentru motorină am reintrodus-o la finele anului 2013, am menținut-o și în 2014 și o vom menține în 2015. Am venit și cu măsuri suplimentare care nu erau prinse prin buget la începutul și anume: schema de minimis pentru tancuri de racire, minimis pentru despăgubiri, minimis pentru investiții în genetică, măsură care a fost un succes și zilele următoare facem deja plățile, iar dacă ne va permite bugetul vom deschide o nouă sesiune în 2015. Vom lua în calcul din nou și tancurile de racire. Bugetul pe 2015 este în așa fel construit încât ne va permite să ne îndeplinim toate angajamentele de plata pe suprafata, pe cap de animal, plățile cuplate care vor veni din fonduri europene, sprijinul pentru motorină. Nu sunt probleme pe buget”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-un interviu acordat Agerpres.

Premierul Victor Ponta le-a cerut membrilor Cabinetului să finalizeze bugetele pe 2015 până vineri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE