Constantin: Cu cat cererea de plata e mai stufoasa, cu atat sunt mai multe beneficii pentru fermieri

Facebook
Twitter

Numerosi fermieri nu au reusit sa depuna cererea unica de plata pana la termenul de 15 iunie, iar multe voci au solicitat Ministerului Agriculturii sa prelungeasca termenul de depunere fara penalitati.

„Nu se poate prelungi termenul de depunere fara penalitati dupa 15 iunie, intrucat aceste aspecte au fost reglementate prin regulament ce se aplica la nivelul intregii Uniunii Europene”, a explicat ministrul Agriculturii Daniel Constantin, la postul public de televiziune.

Seful de la Agricultura a mai precizat ca, desi cererea de plata poate parea dificil de complicat, ea aduce o serie de beneficii fermierilor.

„Sunt 18 scheme noi de sprijin ce se aplica de anul acesta (…). Cu cat cererea este mai stufoasa cu atat sunt mai multe forme de sprijin de care vor beneficia fermierii”, a mai precizat Daniel Constantin.

Anul acesta, ca urmare a modificarii Politicii Agricole Comune, a fost modificata si procedura de solicitare a subventiilor, in sensul ca fermierii depun o cerere unica de plata. In unele judete era aglomeratie la APIA, iar agricultorii se plangeau ca nu reusesc sa depuna documentele in timp. In plus, doi angajati APIA au murit in perioada de depunere a cererilor de plata in campania din acest an.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE