Consiliul European al Laptelui organizează prima conferință dedicată laptelui – Fair Milk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Consiliul European al Laptelui organizează prima mare conferință privind problematica laptelui și a prețul scăzut de comercializare a produselor lactate,  pe 6 noiembrie,  în Ciney, Belgia.

Conferința dorește să tragă un semnal de alarmă asupra necesității oferirii unui preț corect în vederea acoperirii cheltuielilor de producție a laptelui și este organizată sub sloganul „Fair Milk”.

Consiliul European al Laptelui dorește să reunească la aceeași masă producătorii de produse lactate, comercianții cu amănuntul, consumatorii și politicienii în vederea analizei importanței laptelui în viața de zi cu zi.

În cadrul conferinței se va prezenta proiectele Fair Milk din următoarele țări: Germania, Franța, Luxemburg, Austria și Belgia. Pentru prima dată “Golden Faironika” va fi acordat pentru servicii speciale pentru producția de alimente sau lapte durabilă și echitabilă.

La acest moment, produsele lactate Fair Milk, sunt comercializate în șase țări, după cum urmează: Belgia, Germania, Franța, Luxemburg, Italia și Austria.

Ce este Fair Milk?

Inițiativa Fair Milk militează pentru stabilirea unui preț echitabil pentru producătorii de lapte astfel încât acesta să acopere costurile de producție, care să permită fermierilor dezvoltarea durabilă a fermelor. În viziunea promotorilor acestui program, doar prin implementarea unei politici  echitabile privind prețurile percepute la produsele din lapte se pot pune bazele fermelor de familie care să fie în măsură să producă lapte de înaltă calitate și pentru conservarea identităților culturale.

Inițiatorii Fair Milk sunt Federația Europeană a Asociațiilor naționale a producătorilor de lactate, Consiliul European al Laptelui. Aceștia au atras atenția asupra necesității practicării unor prețuri corecte pentru produsele lactate prin campaniile organizate sub egida Fair Milk.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE