Conferința FAO de la București. Turtoi, MADR: Ferma de familie are un rol deosebit de important

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

George Turtoi, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la ieri deschiderea sesiunii de Consultare a Societăţii Civile care precede cea de-a 29-a Conferinţă Regională FAO pentru Europa şi Asia Centrală, eveniment care se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 29 martie-4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului.

La eveniment au luat parte reprezentantul regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin şi Raimund JEHLE, secretar al Conferinţei Regionale FAO pentru Europa şi Asia Centrală. Principalele teme de discuţie abordate pe parcursul lucrărilor vor face referire la problema risipei de alimente, a deşeurilor alimentare precum şi la potențialul pe care fermele de familie îl au în asigurarea securității alimentare la nivel global.

În discursul său, secretarul de stat Turtoi a subliniat importanţa deosebită pe care o are societatea civilă şi mai ales aportul acesteia în vederea identificării de soluţii concrete pentru a evita problemele grave ale crizei alimentare şi de resurse cu care societatea actuală se confruntă.

„Societatea civilă din România este bine reprezentată astăzi aici, văd organizații cu care avem un istoric excelent de cooperare în conturarea politicilor publice si a căror voce se face bine auzită în societatea noastră. Schimburile de experiența care vor avea loc aici le vor permite, pe de o parte să-şi extindă viziunea asupra problemelor cu care ne confruntam la nivel global, iar pe de alta, să-şi aducă o importantă contribuție la găsirea unor soluții”, a punctat George Turtoi.

De asemenea, secretarul de stat a amintit rolul deosebit de important pe care îl are ferma de familie în România şi faptul că pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este şi va fi întotdeauna o prioritate. Anul trecut, fondurile ramase din Programul National pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 au fost direcţionate pentru sprijinirea fermelor de familie. Totodată, şi pentru viitoarea perioadă de programare 2014-2020 România şi-a stabilit ca prioritatea numărul unu sprijinirea fermelor de familie. Acestea pot asigura o agricultură durabilă, nu numai din punct de vedere al producţiei, ci şi din punct de vedere social şi al stabilităţii economice.

Din partea României, la lucrările sesiunii de Consultare a Societăţii Civile din perioada 29 – 30 martie 2014 sunt prezente următoarele organizaţii Eco Ruralis, Alburnus Maior, Fundația ADEPT, Asociația Valea Racovei, SEMA, InfOMG, CRIES.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE