septembrie 28, 2021

Concert de colinde, obiceiuri strămoșești și cântece din tulnic, la Țebea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La Țebea, va fi organizată prima ediție a concertului „Colinde de Crăciun la mormântul Crăișorului din Apuseni”, Avram Iancu.

Evenimentul, organizat de scriitorul Laurian Stănchescu, cu sprijinul Prefecturii Hunedoara, va avea loc în data de 22 decembrie la ora 14:00, în Țara Zarandului, pentru a-l colinda pe Avram Iancu, împreună cu numeroase grupuri artistice, printre care grupul de colindători al Școlii Gimnaziale „ Pr. Iosif Coma” din Ribița, jud. Hunedoara, coordonat de prof. Monica Dușan, și grupul de colindători al Parohiei Ortodoxe Ribița, însoțiți de pr. paroh Dinis Ioan, grupul de colindători din municipiul Brad, coordonat de Florin Cazacu, primarul municipiului, grupul de colindători și tulnicărese, coordonat de Ovidiu Furdui Ilie, primarul comunei Crișcior, județul Hunedoara, corul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Brad, colindători, dascăli și cetățeni din Baia de Criș, alături de  elevii Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, jud. Alba, și ai Școlii Gimnaziale din Ciuruleasa, jud. Alba.

De la concertul de colinde, obiceiuri strămoșești de la Țebea nu vor lipsi nici tulnicăresele din Zdrapti, jud. Hunedoara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE