septembrie 29, 2022

Comisia Europeana: fondurile europene pentru Romania ar putea fi afectate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prim vice-presedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, avertizeaza ca prin intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta a guvernului roman privind legalizarea partiala a abuzului in serviciu „ar putea afecta accesul Romaniei la fonduri europene”, informeaza Digi24.

„Este ingrijorator ce am vazut in ultimele zile. Ordonanta de urgenta si proiectul de lege privind lupta impotriva coruptiei nu pot fi interpretate altfel decat un pas in spate de la progresele vazute in ultimele decenii. Cred ca, la fel ca orice natiune europeana, poporul roman merita politicieni si guverne care vor sa lupte impotriva coruptie. Am vazut protestele, am vazut ingrjorarea exprimata de sistemul judiciar. Lasati-i sa isi termine treaba, pentru a putea spune ca progresele sunt ireversibile”, a declarat Frans Timmermans in plenul Comisiei Europene.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a calificat afirmatiile drept o „usoara exagerare”.

Presedintele Jean Claude Juncker si prim-vicepresedintele Frans Timmermans au transmis o declaratie comuna, in care se arata ingrijorati de evenimentele recente din tara noastra si atrag atentia ca lupta anticoruptie trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata.

In contextul crizei provocata de ordonanta de urgenta a guvernului privind abuzul in serviciu, ministrul roman al Justitiei, Florin Iordache, si-a delegat atributiile catre un secretar de stat, pana pe 7 februarie. Conform Agerpres, motivul invocat este „activitatea intensa a ministrului pentru aprobarea bugetului pe anul 2017”.

Romania primeste fonduri europene importante pentru sectorul agricol, in valoare de 9,5 miliarde de euro prin intermediul Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. De asemenea, agricultorii romani obtin anual subventii europene importante de la Bruxelles.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE