Combaterea bolilor. Tratamente pentru rugina grâului

Facebook
Twitter

Chiar dacă aveți suprafețe destinate culturii mari, plantații pomicole sau viticole este important să aveți grijă de sănătatea lor, folosind cele mai bune produse de protecția plantelor.

În perioada următoare trebuie efectuate tratamentele pentru bolile foliare, ierbicidarea şi fertilizarea terenurilor. Pe piață există o gamă largă de produse disponibile, printre care și Bumper 250 CE, un fungicid sistemic, cu acțiune preventivă și curativă și cu un spectru larg de acțiune, în combaterea diverselor boli foliare și ale spicului.

După aplicare este absorbit rapid în plante, asigurând o bună protecție întregii culturi. Este important de specificat faptul că acest fungicid se poate aplica în amestec cu fertilizantul foliar Microfert-U. Pentru a utiliza corect Bumper 250 CE, trebuie să țineți cont de faptul că, la grâu și la orzul de toamnă, produsul se folosește pentru a combate făinarea, rugina brună, septorioza, fuzarioza, pătarea și sfâșierea frunzelor, dar si rincosporioza se foloseste doza de 0,5 l/ha.

Deasemenea, împotriva făinării la vița de vie se poate utiliza doza de 0,2 l/ha, iar în plantațiile de meri, tot împotriva făinării, se poate folosi Bumper 250 CE în doza de 0,4 l/ha.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE