Cod Roșu de ninsoare și viscol în trei județe

Facebook
Twitter

Meteorologii au emis o avertizare de Cod Roșu de ninsoare și viscol pentru judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila.

Avertizarea de Cod roșu de ninsoare și viscol este valabilă astăzi, între orele 08:30 și 13:00, interval în care se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

De asemenea, în perioada 29 decembrie, ora 06 – 29 decembrie, ora 18, este în vigoare Codul Portocaliu de ninsori, viscol, precipitaţii mixte și polei, pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, în zona de munte a judeţului Prahova, precum şi în judeţul Tulcea. În aceste zone, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25…30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Totodată, în intervalul menţionat, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali este în vigoare Codul Galben de ninsori și viscol. În Dobrogea, precipitaţiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului şi izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. În aceste regiuni viteza vântului la rafală va depăşi 55 – 65 km/h.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE