Cod rosu de canicula in jumatate din tara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Arsita tot mai intensa, pamanturi uscate care se faramiteaza si devin ca un nisip, cam acesta este peisajul pe care fermierii vor trebui sa-l indure in acest sfarsit de saptamana. Meteorologii au emis pentru sambata cod rosu de canicula.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare Cod rosu de temperaturi extreme si disconfort termic pentru 19 judete si municipiul Bucuresti, valabila sambata, intre orele 10:00 – 21:00.

Potrivit meteorologilor, sambata, in Capitala si in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Galati, Braila, Vaslui si Iasi, precum si in zona joasa de relief a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt, se vor inregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent intre 38 si 41 de grade, iar in sudul Olteniei si al Munteniei valorile termice vor urca spre 42-44 de grade.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa frecvent, dupa-amiaza, intre 82 si 84 de unitati, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pe de alta parte, in ultimele zile grindina a ranit cateva persoane aflate la Bihor, iar vantul a smuls acoperisuri si a doborat copaci in mai multe zone din tara.

In Bihor, cateva persoane au fost ranite dupa o vijelie cu gheata. In Timis a fost rupere de nori. Mai multi stalpi si copaci au fost culcati la pamant, cateva masini au fost distruse si acoperisurile caselor au fost smulse de vantul puternic. Pe drumul Timisoara-Sannicolau Mare, pompierii militari au taiat un copac care cazuse peste firele de curent. Furtuni au mai fost si in judetele Arad si Bistrita Nasaud, informeaza TVR1.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE