Claudiu Frânc, despre PNDR 2014-2020: Putem ajunge la un nivel de sprijin încurajator pentru fermierul român

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Claudiu Frânc, spune că structura noului Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va permite fermierilor români să continue investițiile.

„Suntem pe calea cea bună. Ministerul Agriculturii a acceptat plățile cuplate și alte solicitări, astfel că s-a ajuns în mare parte la un consens cu privire la finanțările prin PNDR, care permite ajungerea la un nivel de sprijin care încurajează fermierul român”, a declarat, pentru stiriagricole.ro, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Claudiu Frânc.

Pe 1 iulie 2014, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis spre aprobare Comisiei Europene noul PNDR 2014-2020. Potrivit declarațiilor oficialilor MADR, la analiza cererilor de finanțare vor primi punctaje mai mari proiectele care prevăd scurtarea drumului produselor agroalimentare din fermă la consumatorul final, adică cele care integrează producția cu procesarea și comercializarea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE