Cioloș și Constantin își dau întâlnire la Chișinău

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisarul european Dacian Cioloș și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, vor participa la Conferinţa miniştrilor agriculturii din statele Parteneriatului Estic, care va avea loc la Chişinău, în data de 23 ianuarie 2014.

Astfel, miniștrii responsabili pentru agricultură din statele membre ale UE, Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina și reprezentanți ai Comisiei Europene se vor întâlni la Chișinău pentru a avea un schimb de opinii cu privire la provocările și nevoile sectorului agricol în țările lor și pentru a discuta despre cooperarea în curs de desfășurare și viitoare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

Potrivit agendei evenimentului, Conferinţa va fi deschisă de Prim Ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, după care vor urma discursul comisarului pentru Politica de Vecinătate şi Extindere Europeană, Stefan Fule, al comisarului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş şi al ministrului Agriculturii al Republicii Elene, Athanasios Tsaftaris.

Conferinţa va continua cu o dezbatere politică deschisă de ministrul Agriculturii al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, urmată de intervenţiile miniştrilor agriculturii prezenți la eveniment.

Dezbaterea se va axa pe identificarea provocărilor şi a nevoilor de modernizare a agriculturii pe baza analizei situaţiei actuale în contextul bugetului adoptat de cadrul financiar multi-anual.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE