Chinezii vin să inspecteze fermele din care vom exporta carne de vită

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În perioada 17 – 25 februarie, experţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) se vor întâlni cu reprezentanţi ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din Republica Chineză (AQSIQ).

Vizita delegaţiei chineze are loc ca urmare a invitaţiei adresate de către ANSVSA, la solicitarea unor operatori din industria alimentară, care şi-au exprimat interesul pentru a exporta carne de vită în Republica Chineză.

Această etapă a fost prefigurată de semnarea, anul trecut, a Memorandumului de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor între autoritatea veterinară din Republica Populară Chineză – Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei şi cea a României – Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Partea chineză şi-a manifestat atunci interesul pentru deschiderea unor noi domenii de cooperare, de începere a unor negocieri privind importul din România de carne de bovine, porci vii, ovine şi pasăre, precum şi de lapte şi produse din lapte.

Pe parcursul vizitei, reprezentanţii AQSIQ şi cei ai ANSVSA vor purta discuţii cu privire la legislaţia în domeniu, modul de prevenire al bolilor, modul de verificare în laboratoare şi cel de emitere al certificatelor sanitare veterinare.

De asemenea, experţii chinezi, însoţiţi de reprezentanţi ai ANSVSA vor vizita Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene şi laboratoarele oficiale din cadrul acestora, ferme de bovine, precum şi unităţi de abatorizare a bovinelor.

Această vizită este o nouă dovadă a dezvoltării cooperării între cele două ţări şi o nouă oportunitate pentru fermierii şi operatorii din industria alimentară din România.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE