China, lider mondial la consumul de VIN ROŞU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

China a devenit lider mondial la consumul de vin roșu, arată datele Asociaţiei Vinexpo, citate de Reuters.

După ce ani la rând Franța și Italia au dominat topul țărilor consumatoare de vin, iată că țara cu cea mai numeroasă populație de pe glob, China a reușit să surclaseze liderii de pe Bătrânul Continent. Anul trecut, chinezii au băut 1,865 miliarde sticle de vin roşu, adică 155 milioane de lăzi cu câte nouă sticle. Față de 2008, cantitatea consumată în 2013 a fost mai mare cu 165%, potrivit studiului Vinexpo, realizat pe baza cifrelor furnizate de firma de cercetare International Wine and Spirit Research.

Astfel, China a devenit lider mondial la consumul de vin roșu, iar Franţa ocupă locul al doilea, fiind urmată de Italia. Motivul pentru care chinezii prefer roșul are rădăcini în cultura și ideologia acestei națiuni.

„Roşul este culoarea norocului iar albul este culoarea doliului în China. În aceste condiţii de ce ar vrea cineva să bea vin alb?”, a explicat Guillaume Deglise, directorul Vinexpo.

SUA rămân lider mondial atunci când este vorba de consumul total de vin, precum și în ceea ce privește consumul de vin alb. Începând din 2011, SUA este cel mai mare consumator mondial de vin alb, iar în 2017 se estimează că va ajunge la un consum de 385 milioane lăzi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE