Meniu

China crește suprafața cultivată cu grâu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autoritățile din China au crescut suprafața cultivată cu grâu, la 24,3 milioane de hectare, cu 200.000 de hectare mai mult decât anul trecut, potrivit datelor publicate de Consiliul Internațional al Cerealelor (International Grains Council – IGC).

De asemenea, și suprafața cultivată cu grâu în Statele Unite va fi mai mare. Aici suprafața cultivată cu grâu va crește cu 1,5 milioane de hectare, până la 19,8 milioane de hectare.

În schimb, în Ucraina și Rusia suprafețele cultivate cu grâu s-au redus, deoarece fermierii nu au reușit să însămânțeze din cauza ploilor abundente. Totodată, și fermierii din Maroc vor recolta grâu de pe o suprafață mai mică anul viitor, comparativ cu anul în curs. De asemenea, suprafața însămânțată cu grâu în Canada s-a diminuat anul acesta cu 400.000 de hectare față de 2012, la 9,9 milioane de hectare.

Astfel, IGC estimează că suprafața alocată culturilor de grâu de toamnă s-a redus cu 3 milioane de hectare, până la 222,9 milioane de hectare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE