Celebra brânză de Năsal va ajunge în magazine luna aceasta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Începând cu 12 ianuarie, celebra brânză de Năsal, produsă în fabrica olandezilor FrieslandCampina de la Ţaga, va ajunge în magazine.

Anunțul a fost făcut de Călin Fărgaciu, președintele Cooperativei Someș-Arieș, entitate care preluat producţia, în colaborarte cu AgroTransilvania Cluster.

„Începînd cu 12 ianuarie se listează. Pentru început, o să listăm 230-300 de kilograme, iar după aceea vom decide în funcţie de cum va reacţiona piaţa. Capacitatea fabricii este de 300 de kilograme pe zi”, a declarat reprezentantul Cooperativei Someş Arieş, pentru Economica.net.

De asemenea, de la începutul anului viitor, pe poarta fabricii de la Ţaga vor ieşi şi brânzeturi sub brandurile Montana şi Alpina, mărci aflate în proprietatea FrislandCampina, dar care pot fi folosite de Fabrica de Brânzeturi Transilvania, compania care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieş pentru a putea produce brânza Năsal. „Conform contractului pe care îl avem cu FrieslandCampina, de distribuţia Năsal se vor ocupa ei. Pentru brandurile Alpina şi Montana vom colabora cu un distribuitor”, a mai spus reprezentatul Cooperativei, care pregătesc şi un al treilea brand de brânzeturi.

Astfel, după ce producția a fost reluată și, după ce perioada de maturare a primelor serii de produse a ajuns la momentul optim, primele cantităţi din celebra brânză de Năsal, produsă de Fabrica de Brânzeturi Transilvania în fabrica Napolact de la Ţaga, va ajunge în magazine începând cu prima parte a lunii ianuarie 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE