Cel mai mare targ agricol din Romania, ajuns la final. Cine a participat?

Facebook
Twitter

Peste 10.000 de vizitatori, specialisti si public larg, au participat la cel mai important targ agricol din Romania, Indagra 2021.

„Evenimentul, organizat de Romexpo impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), s-a desfasurat in conditii de maxima siguranta sanitara, intrarea a fost libera, dar accesul s-a facut pe baza Certificatului Verde. Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei a fost organizat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei” se mentioneaza intr-un comunicat al organizatorului.

Potrivit sursei citate, peste 130 de companii din 12 tari si-au prezentat tehnologiile si proiectele care usureaza munca fermierilor si ii ajuta sa isi creasca performanta in sectorul de activitate. Respectand noile reguli in ceea ce priveste organizarea evenimentelor, Indagra a ocupat 30% din suprafata expozitionala dedicata manifestarii, evenimentul desfasurandu-se pe 12.600 metri patrati.

Cel mai mare targ de agricultura, organizat dupa un an de pauza

„Dupa un an de pauza, am reusit sa ne reintalnim cu expozantii, partenerii si pasionatii de agricultura, in conditii de maxima siguranta sanitara. Le multumim firmelor care ne-au fost alaturi la Indagra 2021 si speram ca prezenta la eveniment le impulsioneaza vanzarile si dezvoltarea afacerii. De asemenea, le suntem recunoscatori tuturor participantilor pentru ca au respectat regulile sanitare si conditiile de participare. Suntem increzatori ca la editia din 2022 ne vom revedea intr-un cadru mai relaxat, aproape de normalitate”, a declarat Mihai Costris, director executiv Romexpo.

Citeste si: MADR: productii bune si foarte bune la principalele culturi agricole in 2021

Organizatorii sustin ca manifestarea a inregistrat un grad de internationalizare de 25%. Astfel, la Indagra 2021 au participat firme cunoscute din Belgia, Bulgaria, Federatia Rusa, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Turcia, Ungaria. In plus, evenimentul a beneficiat si de participarea oficiala internationala a Rusiei.

Targul a fost impartit in patru saloane tematice: salonul de agricultura, salonul de zootehnie, salonul dedicat industriei alimentare si salonul utilajelor agricole.

„Vedeta targului a fost o combina dotata cu tehnologie de ultima generatie care valoreaza peste jumatate de milion de euro. Aceasta se poate controla cu un soft special dintr-o tableta, are un consum redus si isi poate adapta functionabilitatea dupa suprafata pe care o are de recoltat”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit organizatorilor, de la eveniment nu au lipsit solutiile digitale pentru optimizarea afacerilor agricole, serviciile smart pentru irigatii, ingrasamintele 100% naturale sau produsele traditionale. In plus, la Indagra vizitatorii au putut sa vada tractorul produs integral in Romania, care asigura o vizibilitate foarte mare deoarece este realizat pe 4 piloni, are nivelul 5 de poluare, adica echivalentul euro 6 la masinile obisnuite, iar tehnologia cu care este dotat garanteaza un consum redus.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE