La o licitație, un organizator de nunți din Japonia a plătit 5.400 de dolari pentru 30 de ciorchini de struguri dintr-un soi care se cultivă numai în regiunea Ishikawa.

Soiul Ruby Romans a început să fie comercializat din 2008. Potrivit AsiaOne, anul acesta vor fi vânduți doar 16.000 de ciorchini.

Producătorii sunt extrem de selectivi cu strugurii care ajung să fie vânduți. Fiecare ciorchine trebuie să cântărească 20 de grame, să aibă un conținut de zahăr de peste 18% și să îndeplinească și standarde privind culoarea.

Aceste criterii s-au dovedit profitabile pentru cultivatorii din regiunea Ishikawa. În 2011, un magazin de specialități din Japonia a plătit 6.400 de dolari pentru un singur ciorchine, iar în 2008, managerul unui hotel a achitat 910 dolari.

În Japonia, costul fructelor este în general mai mare decât în alte țări. Oamenii cumpără adesea struguri, piersici și pepeni, pe post de cadouri de lux.

Share on Facebook
Print Friendly