Ce vinuri sa alegi pentru un gratar perfect

Facebook
Twitter

Alegerea vinurilor care completeaza toate aromele delicate, sarate si dulci ale alimentelor noastre preferate la gratar poate fi o provocare.

Dar, inainte de a arunca prosopul si de a rezolva situatia alegand berea, puteti sa cititi randurile de mai jos pentru a afla cum va puteti selecta cel mai potrivit vin pentru gratar.

Expertii de la Vivino, cea mai mare piata de vinuri online din lume, recomanda ca preparatele de tip hamburger sa fie servite alaturi de vinuri cu arome fructate. Costitele de porc merg savurate atat cu vinuri rosii, cat si vinuri albe, insa vinurile fructate sunt cele care dau savoare cotletului de porc la gratar. Spre exemplu, Chardonnay sporeste savoarea unor preparate din carne de pui sau porc, a legumelor, a pestelui sau fructelor de mare pregatite la gratar, in vreme ce Feteasca Neagra se asociaza excelent cu carnea de porc.

Aciditatea vinurile Riesling se combina perfect cu mancarurile asiatice, dar si pestele mai gras, fructele de mare sau branzeturile delicate.

De asemenea, gustul branzeturilor este sporit de savoarea vinurilor albe seci sau dulci, deci si a unui vin din categoria Feteasca Regala. Mai mult decat atat, Feteasca Regala se preteaza asocierii cu gratarele de oaie sau cu salate si alte mancaruri vegetariene.

Branzeturile tari si bine maturate merg si cu vin rosu precum Shiraz, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon sau Cabernet, potrivit celor de la Crama Histria.

Pizza merge cu vinuri rosii seci asa cum sunt Pinot Noir Chianti, Feteasca Neagra si Merlot.

In ceea ce priveste desertul, specialistii acestei crame recomanda ca acesta sa fie asociat cu vinuri albe si rosé dulci sau demidulci asa cum sunt Tamaioasa Romaneasca, Riesling, Chardonnay, Busuioaca de Bohotin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE