Ce trebuie sa stii cand vrei sa te muti la tara ca sa iti deschizi o afacere in domeniul agriculturii

Facebook
Twitter

Daca ai de gand sa iti deschizi o afacere la tara, in domeniul agriculturii, de exemplu, o ferma, ai nevoie de un plan de afaceri bine pus la punct si sa iei in calcul mai multe variabile ca sa te asiguri ca businessul tau va avea succes.

Așadar, atunci când vrei să lași viața de la oraș pentru agricultură, este necesar să fii pregătit din toate punctele de vedere, ca să nu regreți această decizie. Drept urmare, iată câteva sfaturi care îți vor fi de ajutor atunci când vrei să îți faci o idee de bază despre acest domeniu. 

Planul de afaceri este vital 

Mai întâi și mai întâi, trebuie să îți întocmești planul de afaceri, ca să îți dai seama de imaginea de ansamblu asupra afacerii tale. Este necesar să iei în calcul multe aspecte importante. De exemplu, de câte hectare vei avea nevoie ca să pornești businessul. Apoi, dacă ai de gând să cumperi sau să închiriezi terenul respectiv. În plus, nu uita să îți stabilești bugetul inițial, care să îl includă și pe cel de investiții. Pe de altă parte, trebuie să te gândești ce vrei să faci cu adevărat. Să crești doar animale, să recoltezi fructe și legume, ori pe ambele. 

Investițiile necesare pentru a porni și a susține afacerea

Odată ce vei stabili numărul de hectare de care ai nevoie și zona în care îți vei deschide ferma, trebuie să îți stabilești bugetul pentru investiții. Pentru că pe lângă hambare, mâncarea animalelor ori îngrășământ, va trebui să folosești utilaje și alte accesorii agricole care îți vor facilita muncile câmpului. Așadar, ca să nu îți afecteze bugetul de investiții, mai ales la început, e indicat să îți achiziționezi, în funcție de nevoile tale, tractoare, semănători ori utilaje secondhand pentru pregătirea solului, pe care să le recondiționezi cu piese auto de calitate. De asemenea, o să îți prindă bine și o pompă submersibilă, cu care să drenezi apa reziduală, în cazul unei inundații. De asemenea, îți va fi de ajutor și pentru sistemele de irigații sau pentru depozitarea apei în rezervoare. 

Apelează la sfaturile fermierilor experimentați și citește cărți de specialitate

Ca să eviți anumite greșeli de novice în ale agriculturii, apelează la fermieri experimentați, care să te sfătuiască corespunzător. Interesează-te cu privire la furajele potrivite pentru fiecare animal în parte, despre cum să îți ferești cultura de dăunători și de condițiile meteo nefavorabile, precum seceta, ori ce soi de cereale, de exemplu, să cultivi în funcție de solul pe care îl ai la dispoziție.

De asemenea, citește cărți de specialitate despre agricultură și horticultură, ca să fii pregătit să faci față oricărui impas și să nu îți pui afacerea în pericol. 

Studiază-ți cu atenție competitorii

E foarte important, în prealabil, să îți studiezi competiția, ca să îți dai seama cum poți profita de oportunitățile de pe piață. De asemenea, ia în considerare și potențialii clienți. În plus, gândește-te dacă vrei să îți comercializezi chiar tu produsele ori să faci un parteneriat cu un supermarket, de exemplu.

Pe de altă parte, ține cont și de alt aspect, adică de alterarea produselor obținute, indiferent că e vorba de fructe, legume, lactate ori carne. Vei avea nevoie de hambare, spații de depozitare, frigidere sau lăzi frigorifice. În plus, o să ai nevoie și de o strategie de promovare, mai ales în mediul online, astfel încât să afle cât mai multe persoane de ferma ta. 

Deci, când vrei să pui pe picioare o afacere în domeniul agriculturii, trebuie să ții cont de anumite aspecte foarte importante, astfel încât businessul să aibă șanse de reușită. Mai precis, fă-ți un plan de afaceri coerent, în care să incluzi bugetul de investiții, numărul de hectare, spațiile de care ai nevoie, utilajele și accesoriile agricole, numărul de angajați și domeniul de activitate, adică ce vei cultiva, ce fel de animale vei crește. De asemenea, citește cărți de specialitate și apelează la sfaturile fermierilor experimentați. 

 

Sursă foto: Shutterstock.com 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE