Ce spune APIA despre data la care crescatorii de animale vor putea depune cererea unica de plata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ca urmare a sesizarilor primite de la crescatorii de animale, StiriAgricole.ro a inaintat o solicitare catre APIA, pentru a afla data la care se vor putea depune cererile de plata si de catre detinatorii de animale.

Raspunsul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura arata ca agentia va programa fermierii in functie de specificul activitatii agricole al fiecaruia.

„APIA programeaza fermierii in functie de specificul activitatii agricole al fiecaruia, astfel incat la data programata fiecare fermier va avea posibilitatea depunerii cererii unice de plata”, se arata in raspunsul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

De asemenea, APIA precizeaza ca in urmatoarea perioada se vor putea depune cererile unice de plata si de catre crescatorii de animale din speciile bovine, ovine/caprine pentru a putea beneficia de ajutoarele nationale tranzitorii din sectorul zootehnic.

Beneficiarii acestor plati sunt fermierii active persoane fizice sau/si personae juridice care desfasoara o activitate agricola in calitate de utilizatori legali ai suprafetelor de teren agricol sau/si sunt detinatori de animale, conform legislatiei.

Masurile si schemele de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), precum si din bugetul de stat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE