Ce spune Achim Irimescu despre plata subventiilor in zootehnie

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii urmeaza sa reverifice in aceasta saptamana datele inregistrate pentru a putea acorda sprijinul cuplat in zootehnie si in vegetal deoarece, in contextul actual, exista riscul sa se piarda sume importante de bani.

„Sper ca in aceasta saptamana sa clarificam situația si sa avem o decizie referitoare la sumele ce vor fi acordate in vegetal si pe cap de animal. Si fermierii cer o reverificare a datelor pentru a putea acorda sprijinul cuplat in zootehnie si in vegetal. In situația actuala, la datele pe care le avem, exista riscul sa se piarda sume importante de bani”, a declarat Achim Irimescu, pentru Agerpres.

Directorul APIA, Florin Faur, precum si ministrul Agriculturii au anuntat ca termen initial de incepere a platilor pe zootehnie data de 25 mai.

De curand, Guvernul Romaniei a adoptat Hotararea privind pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor nationale tranzitorii si schemelor de sprijin cuplat, in sectorul zootehnic, precum si stabilirea cuantumului acestora, pentru anul de plata 2015. Astfel, plafonul stabilit pentru plata ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, care se acorda pentru anul de plata 2015, este in limita sumei de 203.152.561 euro, respectiv 897.446,7 mii lei.

De asemenea, Guvernul a aprobat si plafonul maxim de 113,35 milioane euro, care se acorda pentru anul de plata 2015, pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, crescatorilor de animale din speciile bovine, ovine, caprine, viermi de matase.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE