septembrie 25, 2021

CE, sprijin de 10 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana a lansat in aceasta saptamana un fond suplimentar de 10 milioane de euro, cu scopul de a sustine activitatile de promovare ale producatorilor agroalimentari ce au fost afectati de criza din ultimele luni.

Potrivit unui comunicat al CE, fondul va fi disponibil pentru a stimula vanzarile de fructe si legume, de vin, plante vii, produse lactate si cartofi.

Jumatate din suma va fi destinata activitatilor de promovare desfasurate in comun de catre organizatii de producatori din mai multe tari ale UE, iar cealalta jumatate pentru programe nationale. In ambele cazuri, promovarea poate avea loc fie in interiorul, fie in afara UE, pentru o perioada de un an. Propunerile pot fi inregistrate pana la 27 august 2020.

Criza de coronavirus a avut un impact semnificativ asupra multor sectoare agroalimentare din UE, in principal din cauza schimbarilor rapide in ceea ce priveste cererea si a inchiderii restaurantelor, barurilor si cafenelelor din intreaga UE, arata CE. „Cererile de propuneri lansate astazi (marti-n.r.) vin in completarea altor masuri exceptionale adoptate recent pentru a sprijini anumite tipuri de sectoare agroalimentare. Este pentru prima data cand Comisia utilizeaza promovarea ca instrument de reactie la un caz de perturbare grava a pietei”, se arata in comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE