CE: mai multe programe de sprijin pentru fermierii care adopta practici ecologice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana a publicat o lista in care a inclus toate practicile agricole care ar putea fi sprijinite prin programele ecologice din viitoarea politica agricola comuna (PAC).

In cadrul reformei PAC, programele ecologice reprezinta un nou instrument, ce are rolul de a recompensa fermierii care aleg sa implementeze masuri legate de protectia mediului si actiuni concrete in domeniul climei.

Viitoarea Politica Agricola Comuna va juca un rol vital in gestionarea tranzitiei catre un sistem alimentar durabil si in sprijinirea fermierilor europeni pe tot parcursul acesteia. Programele ecologice vor contribui in mod semnificativ la aceasta tranzitie si la indeplinirea obiectivelor Pactului verde.

Comisia a publicat Strategia „De la ferma la consumator” si Strategia in domeniul biodiversitatii in mai 2020.

Comisia Europeana si-a prezentat propunerile de reforma a PAC in 2018, introducand o abordare mai flexibila, mai bazata pe performanta si pe rezultate, care tine seama de conditiile si de nevoile locale, sporind in acelasi timp ambitiile la nivelul UE in ceea ce priveste durabilitatea

Parlamentul European si Consiliul au convenit asupra pozitiilor lor de negociere privind reforma PAC la 23, respectiv 21 octombrie 2020, ceea ce a permis inceperea trilogurilor la 10 noiembrie 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE