Ce fonduri mai au la dispozitie fermierii pentru reducerea productiei de lapte

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fondurile destinate reducerii voluntare a productiei de lapte, in valoare de 150 de milioane de euro, au fost solicitate in proportie de 98,9% a anuntat de curand Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, potrivit unui comunicat oficial.

„Acest lucru arata ca schema de sprijin este atractiva si de succes, indeplinind pe deplin asteptarile noastre. Sunt increzator ca aceasta masura, in coroborare cu celelalte masuri pe care le-am adoptat in luna iulie vor contribui la stabilizarea preturilor pentru produsele lactate”, a declarat Phil Hogan.

Totodata, Comisarul a mentionat ca semnele de redresare ale pietei sunt deja evidente, in special pentru anumite preturile ale materiilor prime. „Cu toate acestea, obiectul nostru este ca preturile mai bune sa se regaseasca la poarta fermei, in sprijinul producatorului”, a mai spus Phil Hogan.

Datele Comisiei Europene arata ca pana in prezent au fost depuse peste 52.000 de notificari de catre fermierii europeni, care au decis sa isi reduca voluntar productia de lapte in ultimul trimestru din 2016, in comparatie cu aceeasi perioada de anul trecut.

Reducerile de volum variaza de la o ferma la alta, insa in medie crescatorii de bovine au anuntat ca isi vor reduce productia cu circa 20 de tone/solicitant.

La sfarsitul perioadei de trei luni, fermierii vor avea la dispozitie 45 de zile (pana la jumatatea lunii februarie) pentru a furniza dovada ca au redus productia de lapte, primind astfel un sprijin de 14 euro pentru 100 litri de lapte din cantitatea redusa.

Beneficiarii eligibili sunt producatorii de lapte care au livrat lapte la prim-cumparatori in luna iulie 2016 si care se angajeaza sa reduca livrarea cantitatii de lapte intr-o perioada calendaristica de 3 luni -perioada de reducere, in comparatie cu aceeasi perioada din anul precedent – perioada de referinta. Reducerea pentru care solicita ajutor trebuie sa fie de minim 1.500 kg si de cel mult 50% din cantitatea livrata in perioada de referinta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE