Ce fonduri europene mai pot accesa fermierii in acest an

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Chiar daca ne apropiem de sfarsitul anului, fermierii romani mai au posibilitatea sa depuna proiecte finantate cu fonduri europene, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2020.

De exemplu, in cadrul submasurii 4.1 – „Procesare produse agricole”, agricultorii pot depune proiecte, pana la 15 decembrie, pentru crarea unitatilor de procesare, in zona normala. Fondurile europene nerambursabile disponibile sunt de aproape 13,5 milioane de euro.

De asemenea, pana la jumatatea lunii decembrie, agricultorii pot depuna la AFIR proiecte si pentru dezvoltarea si modernizarea unitatilor de procesare in zona montana, fondurile disponibile fiind de 7,7 milioane de euro.

Alte fonduri disponibile pentru fermieri pana la finalul anului sunt si cele dedicate dezvoltarii unitatilor de procesare. Sumele nerambursabile pe care agricultorii le pot accesa se ridica la peste 50 de milioane de euro.

Si pomicultorii mai au posibilitatea sa depuna proiecte cu fonduri europene, in special pe submasura 4.2a, sectoarele dedicate infiintarii si modernizarii unitatilor de procesare, sumele disponibile ridicandu-se la circa 7 milioane de euro.

Pentru cei care detin ferme mici, AFIR ofera fonduri europene nerambursabile de aproape 80 milioane de euro, atat pentru zona normala, cat si pentru cea montana. Proiectele in cadrul submasurii 6.3 – „Dezvoltare fermelor mici” se pot depune pana la jumatatea lunii decembrie.

Peste 615 milioane de euro au fost atrase de fermierii romani in acest an, in cadrul proiectelor cu fonduri europene, finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

Fermierii romani au posibilitatea sa acceseze fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, care dispune de a alocare totala de 9,5 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE