Producatorii agricoli romani sustinuti prin programul de sprijin guvernamental sa cultive tomate in spatii protejate dau dovada de seriozitate si cumpatare in ceea ce priveste utilizarea optima si in conditii de siguranta a produselor de protectie a plantelor.

Astfel, produsele de protectie a plantelor au fost aplicate in dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autoritatii Nationale Fitosanitare, respectandu-se timpul de pauza de la aplicare si pana la recoltare.

Zilnic, la nivelul intregii tari, se preleveaza probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide din legume si fructe, pana la aceasta data fiind transmise Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide in Plante si Produse Vegetale Bucuresti un numar de 325 probe de rosii de la producatorii agricoli sprijiniti prin Programul de tomate romanesti.

Rezultatul analizelor de laborator pentru probele finalizate demonstreaza faptul ca nici un consumator nu este expus la reziduuri de pesticide care i-ar putea pune in pericol sanatatea.

Astfel, producatorii au inteles ca produsele de protectie a plantelor trebuie sa fie folosite pentru a proteja culturile de atacul bolilor sau daunatorilor si pentru distrugerea buruienilor pe parcursul perioadei de vegetatie.

Share on Facebook