Caz confirmat de Antrax in Botosani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino” a confirmat, in urma analizelor de laborator, prezenta antraxului la barbatul de 46 de ani din satul Flondora, comuna Manoleasa din judetul Botosani, a declarat, miercuri, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Laura Acatrinei, potrivit Agerpres.

“Au fost transmise probe catre Institutul Cantacuzino, care este laboratorul national de referinta in astfel de cazuri pentru o reconfirmare. Ceea ce s-a identificat la noi, bacilul anthracis, apare ca fiind confirmat si la laboratorul de referinta”, a afirmat Acatrinei.

Potrivit acesteia, pacientul, care se afla in carantina, este stabil si “reactioneaza bine la medicamente”. Autoritatile sanitare monitorizeaza membrii familiei barbatului din Flondora, dar si alte persoane cu care acesta sau animalul sacrificat au intrat in contact.

Oficialul DSP sustine ca, pana in acest moment, nu exista confirmarea prezentei antraxului si la adolescenta de 16 ani care a fost spitalizata in cursul zilei de luni.

Tot miercuri, autoritatile sanitar-veterinare au confirmat prezenta antraxului la o bovina care a fost sacrificata in localitatea Flondora.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE