Cati bani din avans a platit pana acum APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Peste 460 de milioane de euro au fost platite pana acum fermierilor, suma ce reprezinta avansul din subventiile aferente Campaniei 2016, a anuntat de curand ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Seful MADR sustine ca isi doreste sa plateasca pana la finalul lunii octombrie aproape 1 miliard de euro ca avans, urmand de la 1 decembrie sa fie incepute platile integrale.

“Niciodata nu a fost platita o suma mai mare de 330 de milioane de euro ca avans. Este doar inceputul, deoarece intentia noastra este sa platim o suma cat mai mare pana la 30 noiembrie. Noi speram sa atingem 1 miliard de euro. O veste foarte buna pentru fermieri este ca am stabilit deja cu APIA sa fie demarate platile integrale de la 1 decembrie”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul emisiunii interactive “De vorba cu ministrul tau”, realizata de Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic.

De asemenea, ministrul Agriculturii a spus ca in aceasta perioada se platesc avansuri si pentru fermierii aflati in esantionul de control, dar care prezinta riscuri reduse de neconformitati.

Platile finantate din FEGA se vor efectua la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30.09.2016 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 363/04 din 01.10.2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE