cai

Cât mai costă caii românești pur-sânge?

Facebook
Twitter

Hergheliile din patrimoniul Romsilva au scos la vanzare mai mulți cai cu pedigree. Pe lista efectivelor scoase la vanzare se regăsesc în special animale din rasele Semigreu Românesc și Trăpaș.

Herghelia Beclean l-a scos la vanzare pe Delta, un semigreu românesc, cu pedigree. Tatăl a fost Nectar, iar mama, Țiganca. Prețul de pornire al licitației pentru calul roib este de 3.541 de lei.

Herghelia Cislău a scos la mezat 7 cai de rasă. Prețul de pornire al licitației pentru Dineu este de 3.500 de lei, pentru Potcoava de 3.800 de lei, pentru Dobrogea de 4.347 de lei, iar pentru Omar de 4.860 de lei. Cel mai mic preț afișat este pentru Sarea în Bucate, de 757 de lei. Ceva mai scump este Zira, un cal pentru care Romsilva speră să obțină 801 lei.

Herghelia Dor Mărunt a lansat un anunț de vânzare în luna februarie, prin care publica prețurile de pornire a licitațiilor pentru 11 cai de rasă, din care 7 masculi. Pe rase, au fost scoși la vânzare 6 Trăpași, 3 Semigrei, un Meriș și un Poney. Cel mai mic preț cerut este de 1.433 de lei pentru Meriș, iar cel mai mare de 7.759 lei pentru o iapă din rasa Trăpaș, Sedata, fătată în 2007.

Caii Ogică, Leonte și Selenar nu mai sunt doriți la hergheliile Jegălia și Izvin, așa că au fost scoși la vânzare de Depozitul de armăsari Dumbrava. Acești cai nu s-au vândut nici la ultimele 6 licitații la care au participat, așa că prețul cerut la finele lunii iunie a acestui an a fost redus. Cel mai scump este calul Ogică, cest armăsar costă 38.442 de lei. Pentru Leonte se cere suma minimă de 14.232 lei, iar pentru Selenar 5.864,82 de lei.

Herghelia Izvin vinde 23 de cai. Cel mai scump exemplar, o iapă Raena Bu-13, costă cel puțin 4.000 de lei. Cel mai ieftin exemplar a fost evaluat la 1.650 de lei.

Prețurile menționate nu includ TVA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE