septembrie 19, 2021

Cât costă răsadurile din soiurile-minune, create la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Începând cu această săptămână, Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău a pus în vânzare răsaduri potrivite spațiilor protejate, cum sunt castravetele amar Rodeo, bun pentru diabetici.

Prețul unui răsad de tomate variază în jurul a 1-1,5 lei, în funcție de soi, cel al unui răsad de castraveți tip cornichon este de un leu, în vreme ce răsadurile din soiurile de castraveți amar pentru diabet și castravete cu țepi costă 1,5 lei/firul.

Un fir de răsad de ardei gras, ardei iute sau gogoșar costă 1 leu, același preț fiind afișat și în cazul pătlăgelelor vinete. Răsadurile de varză timpurie costă 0,5 lei/firul, iar salata 0,3 lei.

Soiul de Tomate SIRIANA F1 a fost obţinut la SCDL Buzău și omologat în 2006. Fructele au o greutate medie de 140 de grame, formă sferică, uşor turtită, și diametrul de 6,5 cm. Soiul de Tomate SIRIANA F1 este un soi timpuriu (110-115 zile), cu vigoare mare și un potențial de producție de 5-5,5 kilograme de fructe/plantă. Soiul de Tomate SIRIANA F1 prezintă toleranţă bună la Verticillium dahliae Rasa 0, Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici, Phytophtora infestans, Pseudomonas syringae p.v. tomato

Soiul de Tomate SIRIANA F1 este destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis, pentru consum în stare proaspătă şi  industrializare. Poate fi cultivat şi în sistem ecologic, necesită sistem de susţinere, se recomandă o densitate scăzută la unitatea de suprafaţă datorită vigorii mari a plantei.

Soiul de castravetele amar Rodeo  a fost obţinut la SCDL Buzău și omologat în 2014. Fructul are o greutatea medie de 375 g, formă melonidă de formă eliptică, puţin bombat în regiunea mediană, cu ambele capete uşor ascuţite, lungime de 16-18 cm până la 26 cm, diametru median de 6,5 cm.

castravetele amar rodeo

Soiul de castravetele amar Rodeo  prezintă o bună rezistenţă genetică faţă de atacul agenţilor patogeni, boli şi dăunători, o vigoare mare, peste 3 m în spaţii protejate şi 1,8-2 m în câmp. Potențialul de producție al soiului de castravetele amar Rodeo este de peste 45 tone/hectar.

castravetele amar rodeo SCDL Buzau

Soiul de castravetele amar Rodeo  poate fi utilizat în diverse preparate culinare, în special în industria farmaceutică, datorită proprietăţilor sale benefice în afecţiunile diabeticilor.

Soiul de castravete cu ţepi Tempus a fost obţinut la SCDL Buzău și este în curs de omologare. Fructul are o greutatea medie de 375 de grame, formă alungită, uşor cilindrică, rotunjită la ambele capete, cu proeminențe spinoase de 1-1,5 cm și ajunge la o lungime de 6-16 cm și diametru median de 3-9 cm. Durata de păstrare a fructelor este foarte mare, peste 360 zile.

Soiul de castravete cu ţepi Tempus prezintă o bună rezistenţă genetică faţă de atacul agenţilor patogeni, boli şi dăunători, și vigoare mare (2 – 3 m în spaţii protejate).

Soiul de castravete cu ţepi Tempus este destinat consumului în stare proaspătă, în diverse preparate culinare, în industria farmaceutică, datorită proprietăţilor sale benefice. Soiul de castravete cu ţepi Tempus se pretează cultivării în seră, solar, câmp. Sub 8 ºC, germinarea seminţelor este inhibată.

Consultă AICI oferta SCDL Buzău.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE