Casa de Comert Unirea, operationalizata din nou

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Sedinta Guvernului din 26 august 2022 a fost adoptata Ordonanta de Urgenta a Guvernului ce completeaza OUG nr. 26/2013 privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara.  

Astfel, se introduc o serie de masuri care permit operatorilor economici, la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara, sa fundamenteze bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2022, putand astfel sa creasca operationalizarea acestora.

Fondurile vor putea fi utilizate pentru reorganizarea si eficientizarea activitatilor in domenii-cheie (tehnic, operational si marketing), mentinerea si atragerea de personal cu pregatire si experienta profesionala, precum si indeplinirea obiectivelor de politica salariala.  

Citeste si: Eurostat: UE a importat miere in valoare de 405,9 milioane de euro

In acest scop, operatorii economici vor realiza si aproba programe de dezvoltare, care vor cuprinde masuri ce vizeaza cresterea profitului/reducerea pierderilor, dupa caz, majorarea cifrei de afaceri, sporirea productivitatii muncii, reducerea platilor si a creantelor restante.  

„Casa de Comert Unirea este un instrument necesar economiei de piata, care vizeaza in principal valorificarea produselor agro-alimentare pe piata interna a Romaniei, cu accent deosebit pe preluarea si valorifocarea productiilor realizate de micii producatori.

Prin intermediul acestui instrument, asiguram accesul ritmic al consumatorilor la produse de proaspete, de calitate, prin lantul scurt de aprovizionare, evitandu-se intermedierea si deformarea preturilor”, a transmis ministrul Petre Daea.

Beneficiarii prezentului act normativ sunt intreprinderile publice care nu au obtinut in ultimii doi ani venituri conform obiectului principal de activitate si care isi desfasoara activitatea curenta potrivit criteriilor stabilite la art.8 alin. (1) din OUGnr. 26/2013, iar perioada de aplicare a actului normativ este anul 2022.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE