Cartofii uriași din import vor fi analizați

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

După ce fermierii locali au avertizat că loturile de cartofi furajeri importați din Polonia au un conținut ridicat de nitraţi şi nitriţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că a cerut o analiză cu privire la acestea.
„Am cerut o analiză şi o să facem o analiză pe care o vom prezenta. Situaţia importului este generată de faptul că în România, din cauza condiţiilor meteo, au fost anumite zone calamitate iar una din culturile calamitate a fost cartoful timpuriu, care este afectat cu aproximativ 15%. Mare parte din această suprafaţă este în zona apropiată Bucureştiului, în zona Lunguleţu şi probabil că din acest motiv am avut acele importuri. Eu sper că nu există astfel de situaţii, pentru că, din punct de vedere fitosanitar, sanitar-veterinar, România este la înălţimea aşteptărilor europene şi cred că astfel de situaţii, dacă se întâmplă, pot fi considerate izolate”, a declara ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Conducerea Federaţiei Naţionale Cartoful din România a avertizat recent că, în vreme ce Uniunea Europeană a interzis cartofii cu diametrul mai mare de 8 centimetri, deoarece sunt plini de nitriţi şi nitraţi, din îngrăşăminte, aceștia se găsesc din abundență în piețele românești.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE