Carnea de miel se scumpește

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescătorii de ovine susţin că vor creşte cu aproximativ 10% preţul cărnii de miel. Kilogramul se va vinde cu 25 de lei, în condiţiile în care, anul trecut, acesta a fost de 23 de lei.

Anul acesta, Paștele vine mai târziu față de alți ani, astfel că mieii au timp să ajungă la o greutate mai mare. Astfel, oferta va fi mai mare, iar marfa mai bună.

„Mieii fătaţi devreme, încă din decembrie 2013, vor ajunge să cântărească şi 20 de kilograme, însă în mod normal ceilalţi vor avea 10-12 kilograme. Preţul kilogramului va mai creşte faţă de anul trecut, de la 23 la 25 de lei, din mai multe cauze: subvenţia pe cap de ovină a scăzut, s-a a­dăugat şi impozitul pe animale, dar şi preţul crotaliului, pe care nu-l mai suportă statul, ci fermierul. Deşi se vorbeşte despre sprijinirea crescătorilor de animale, noi nu simţim vreo îmbunătăţire a situaţiei, ba din contră, ni se pun pe umeri noi taxe“, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine – Caprine din Argeş, Ion Hiru, citat de Curierul Zilei.

În privinţa modului în care se vor acorda plățile complementare naționale în perioada 2014-2020, Hiru nu se declară optimist, deoarece, spune el, nu a remarcat un interes din partea guvernanților de a sprijini zootehnia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE