Care e legătura dintre Dumnezeu, bancheri și agricultori?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În fiecare an, guvernanți sau analiști anunță creștere economică, însă condiționează majorarea produsului intern brut de evoluția agriculturii.

Vorbind despre reluarea creditării persoanelor fizice, președintele Asociației Române a Băncilor (ARB) și al CEC Bank, Radu Grațian Ghețea, a spus că se întoarce către divinitate. Mai precis, dacă plouă la timp și e și soare la timp, vor fi recolte bune și va crește economia. Dacă nu, nu. Iar dacă economia nu dă semne de redresare, atunci nici bancherii nu vor redeschide robinetul creditelor, nici pentru întreprinzători, nici pentru persoanele fizice.

“Creditarea nu poate fi reluată cât timp nu se reia creditarea persoanelor juridice, care, prin această creditare, să asigure creștere economică și locuri de muncă. Dacă o să avem un an agricol bun, vom avea creștere economică și băncile vor relua creditarea. Când va începe creditarea în economie, și salariații vor fi siguri pe locul de muncă și se vor orienta către credite”, a declarat Radu Grațian Ghețea.

Ca să deschidă robinetul creditelor, bancherii trebuie să vadă că economia crește constant câteva trimestre “apoi vom vedea o implicare activă a băncilor în creditarea persoanelor fizice” a mai spus Ghețea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE