Caravana PNDR ajunge in aceasta saptamana la Ostrov

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In vederea promovarii masurilor de finantare disponibile prin PNDR 2020, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, va insoti caravana PNDR 2020 in judetul Constanta, in data de 11 septembrie 2015.

Cu aceasta ocazie va fi sustinuta o conferinta de informare si prezentare a PNDR 2014 – 2020 si se vor realiza doua vizite de lucru la proiecte finantate prin PNDR 2007 – 2013.

In prima parte a vizitei, ministrul Agriculturii va vorbi despre posibilitatile de accesare a fondurilor europene de catre fermierii romani. In acest context, doi beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala isi vor prezenta experienta in accesarea fondurilor nerambursabile.

Totodata, vizita va include si o deplasare la organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii „Ostrov – Babusa”, aceasta fiind beneficiara unui proiect cu fonduri europene in valoare de peste 800.000 de euro.

Prin intermediul caravanei PNDR 2020 se creeaza oportunitatea unui dialog direct cu beneficiarii fondurilor europene si cu oficialitatile cu scopul de a intelege corect si concret mecanismul de accesare al fondurilor europene.

Tara noastra are alocata prin PNDR 2014 – 2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE