Când și câți bani vor primi fermierii în contul subventiilor pentru motorina, SAPS și pentru renta viagera

Facebook
Twitter

Agenția de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA) a finalizat plățile pentru motorină, trimestrul II, iar până la 1 decembrie se va plăti și restul de 50% din cuantumul subventiei pe suprafata.

„Pentru că suntem pe data de 31 și am promis că până astăzi facem toate plățile, în primul rând vreau să vă spun că am reușit să finalizăm plățile pentru motorina, pentru trimestrul II. Sunt 124 de milioane de lei care sunt deja în conturile fermierilor. Ieri am început și astăzi finalizăm și plata pentru cei care au renta viagera, cea de-a doua tranșă. Este vorba de 13.000 de fermieri cu o valoare de 24 de milioane de lei. Plățile pe suprafata, așa cum am promis am venit anul acesta cu o măsură excepțională, să plătim în avans. Regulamentul european permite plata de la 1 decembrie. Am venit și anul acesta cu această plată excepțională, a avansului din data de 16 octombrie. Vreau să vă spun că marea parte, peste 90% dintre fermieri deja au ordinele de plată semnate, operate și o mare parte au banii în cont”, a spus Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Un număr mic de fermieri vor primi banii în cont vineri, sâmbătă, posibil și luni, ca urmare a timpului necesar de procesare a plăților de către bănci.

„Cert este că toate dosarele celor 1.027.000 de fermieri au fost aprobate, procesate, au intrat în baza de date și peste 90% dintre aceștia au deja plățile operate”, a precizat Daniel Constantin.

Subventia pe suprafata este de 159 de euro la hectar, sumă plătită din fonduri europene, la care se adăugă 21 de euro de la bugetul de stat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE