Bunătăţi de post şi peşte pe grătar, de Sfântul Nicolae

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La Târgul Boieresc din centrul Bucureștiului, care are loc de azi și până duminică, organizatorii pregătesc un adevărat festin atât pentru cei care țin post, dar și pentru cei care s-au dedat la dulce: legume proaspete pe grătar, dar şi păstrăv la jar.

„Ardei graşi, roşii, dovlecei, dar şi vinete, coapte pe grătar. Aceasta este surpriza pe care le-o pregătim acum, în perioada postului, vizitatorilor care vin în Piaţa Amzei, la Târgului Boieresc. Suntem singurul târg în aer liber din Capitală unde bucureştenii care ţin post şi nu numai pot veni şi mânca legume pe grătar făcute în faţa lor. Şi pentru că mâine, dar şi sâmbătă şi duminică este dezlegare la peşte, nea Gică din Târgovişte face, la târg, păstrăv proaspăt pe grătar”, spun organizatorii.

Păstrăvul are carne albă, este recomandat persoanelor care au probleme cu ficatul şi fiind o sursă excelentă de proteine cu puţine calorii. Toate aceste bunătăţi pot fi savurate la aer liber, chiar în târg pentru că sunt mese şi băncuţe pentru vizitatori.

Iar pentru cei care nu postesc, nea Gică pregăteşte la grătar, proaspete şi bune: frigărui de pui, pastramă de oaie, ceafă, cârnaţi şi mititei. După ce savurează bunătăţile de la grătar, vizitatorii sunt invitaţi să admire şi să cumpere blănuri unicat. Producătorii din Târgu Mureş, Orăştie şi din Harghita au astrahane, haine din blană de nurcă, de bizon, de vulpe, de la preţuri pentru „toate buzunarele”, după cum se laudă organizatorii.

Bucureştenii găsesc în Piaţa Amzei, în cadrul Târgului Boieresc din Centrul Bucureştilor şi pături din lână de oaie de o calitate excepţională, dar şi perne din lână de oaie, botoşei şi papuci de casă din lână de oaie şi foarte călduroşi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE