Bugetul Ministerului Agriculturii, aprobat in Parlament: 1,3 miliarde de lei pentru programele de sprijin si 350 de milioane pentru reabilitarea infrastructurii de irigatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bugetul Ministerului Agriculturii pentru anul 2021 a fost aprobat in Parlament, unde senatorii si deputatii l-au avizat cu 25 de voturi „pentru” si 20 de voturi „impotriva”. Ministerul Agriculturii figureaza in proiect cu credite bugetare de 26,006 de miliarde lei (plus 10,38%) si credite de angajament de 38,305 miliarde lei (plus 58,96%).

„Proiectul de buget al MADR pe anul 2021 are o suma totala de 26 miliarde de lei, inregistreaza o crestere de 9,4% fata de executia bugetara a anului precedent. Este structurat pe trei surse de finantare: bugetul de stat – 25,921 miliarde de lei, sume care sunt asigurate din aceasta sursa de finantare si vizeaza urmatoarele categorii de cheltuieli: cheltuieli de personal ale institutiilor finantate integral de la bugetul de stat – 674 milioane de lei, bunuri si servicii – 103,66 milioane de lei, subventii si sume destinate acordarii ajutoarelor de stat si de minimis avand sustinerea financiara de la bugetul de stat, circa 1,249 miliarde de lei”, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, in comisiile de specialitate reunite.

Oros a precizat ca aproximativ 350 de milioane de lei vor fi alocate pentru continuarea proiectelor de investitii pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigatii, cu o crestere cu aproximativ 17,8% fata de realizarile anul trecut, iar 207,45 milioane de lei vor merge pentru realizarea Recensamantului General Agricol din 2021.

Ministrul a votat impotriva suplimentarii despagubirilor pentru seceta cu 1 miliard de lei

Suplimentarea cu suma de un miliard de lei pentru plata despagubirilor cauzate de seceta pentru culturile de primavara a fost intens dezbatuta, insa aceasta nu a fost acceptata, intrucat au existat 21 de voturi “impotriva”, 21 “pentru” si patru abtineri. Ministrul Agriculturii a mentionat ca a votat impotriva, pentru ca “acum nu sunt bani”.

„Nu puteam sa votez pentru, daca stiu sigur ca nu sunt bani. Nu pot sa fiu populist. Din nefericire acum nu sunt bani”, a comentat votul sau ministrul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE