Subventia APIA pentru depozitarea privata carnii de vita

București, capitala europeană a cărnii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Anul acesta, Asociaţia  Română a Cărnii va organiza la București cea de-a 56-a Adunare  Generală a Asociaţiei Procesatorilor de Carne din Europa (CLITRAVI).

Evenimentul se va desfășura în perioada 14-16 mai 2014  şi în cadrul acestuia vor participa reprezentanţi din cele 26 de ţări membre ale CLITRAVI. În cadrul Adunării Generale  a Consiliului Director din 15 mai vor fi prezenți Joost Korte, directorul general al DG AGRI (Comisia Europeană), Vladimir Mănăstireanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Koen Van Dyck, președintele G4 (alimentație, sisteme de alertă și formare) în cadrul DG SANCO (Comisia Europeană), Alex Jurconi, președintele Federației Naționale Pro Agro.

„Temele de interes abordate în cadrul discursurilor se vor concentra asupra contextului actual global privind sectorul european al cărnii, perspective și oportunități, siguranța alimentară, legislație și norme de igienă”, se arată într-un comunicat remis de Asociația Română a Cărnii.

Pe parcursul celor trei zile, reprezentanţii CLITRAVI vor participa la  diferite workshop-uri dedicate segmentului de prelucrare a cărnii: siguranța alimentară, sănătate și nutriție, lanțuri de aprovizionare.

Vizita membrilor CLITRAVI se va încheia  vineri, 16 mai 2014, fiind pregătită pentru această zi vizionarea a patru fabrici reprezentative pentru industria cărnii din Romania, membre ale Asociației Române a Cărnii.

CLITRAVI este o organizaţie profesională care reprezintă interesele Industriei Europene de Prelucrare a Cărnii, înfiinţată în 1958. Obiectul principal CLITRAVI este de a veni în sprijinul industriei europene de prelucrare a cărnii, printr-o colaborare constantă cu Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Comitetul Economic şi Social European, EFSA şi alte organizaţii internaţionale. În prezent, CLITRAVI însumează 15.000 de companii care ating o producție de aproximativ 12,5 milioane de tone de produse din carne. Industria Europeană de prelucrare a cărnii are aproximativ 560,000 de angajați, ajungând la o cifră de afaceri de 66,3 miliarde de euro.

România este membră CLITRAVI, alături de țări ca Austria, Germania, Franța, Belgia, Regatul Unit, Spania, Suedia etc.

Asociația Română a Cărnii este organizația profesională care reprezintă interesele legitime ale industriei de prelucrare a cărnii. ARC s-a format în 1999  și a devenit cea mai veche și cea mai activă asociație profesională din România, având ca membri 50 societăți comerciale care realizează peste 60% din producția națională de mezeluri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE