Edituri de top din România aduc la Bookfest de Crăciun, în perioada 13-23 decembrie 2013, la Muzeul Țăranului Român, cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri. Intrarea va fi gratuită, ca la toate evenimentele Bookfest.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român se va tranforma pentru 11 zile în punctul central de interes pentru iubitorii de carte. „Nu există bucurie mai mare decât aceea de a dărui. Bookfest este nu e doar un simplu târg, care vinde cultură, este un loc în care fiecare găsește ceea ce este mai potrivit pentru cei dragi, astfel încât Sărbătorile sfârșitului de an să ne facă să ne amintim că cineva anume ne iubește. Pentru cei pe care îi iubim, Bookfest-ul de Crăciun este locul ideal pentru a simți spiritul acestor Sărbători, iar Muzeul Național al Țăranului Român este o gazdă perfectă pentru acest târg. Cartea, cadoul de Crăciun, este darul pe care îl vom păstra pentru totdeauna în memoria noastră, în locul cel mai potrivit”, mărturiseşte Virgil-Ştefan Niţulescu, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Vizitatorii Bookfest de Crăciun sunt invitați la o serie de evenimente remarcabile susținute de importante personalități ale lumii culturale românești. Salonul de Carte Bookfest îi provoacă în egală măsură pe amatori şi pasionaţi să îşi rafineze simţurile cu două volume inedited despre vin. Editura Curtea Veche și autorul Răzvan Voncu vor prezenta „O istorie literară a vinului”, luând ca etalon felul în care textul literar relaționează cu unul dintre obiectele definitorii ale identității românești-vinul.

Miercuri, 18 decembrie, începând cu ora 18:00, istoricul Adrian Cioroianu se întâlneşte cu cititorii pentru a prezenta „câteva adevăruri simple din istoria românilor” din volumul „Cea mai frumoasă poveste”, al editurii Curtea Veche.

Editura RAO anunță un eveniment în premieră la Bookfest de Crăciun, prezentarea celui de-al treilea volum semnat Larry Watts despre România în contextul Războiului Rece, „Aliați incompatibili”, în prezența autorului.

Unele dintre cele mai mari edituri din România îi aşteaptă pe cititori la această a doua ediţie a Bookfest de Crăciun cu un total de circa 15.000 de cărţi la preţuri promoţionale.

Dintre editurile importante ale căror volume vor fi la Bookfest de Crăciun amintim: Litera, Humanitas, Polirom, Nemira, Rao, All, Curtea Veche Publishing, Adevărul, Niculescu, Baroque Books, Eikon, House of Guides, Antet XX Press, Didactica Publishing, IBU Publishing, Hasefer, Martor, Tim Publisher şi alţii.

Programul de vizitare al salonului va fi următorul:

  • luni – vineri: 11:00 – 20:00;
  • sâmbătă – duminică: 10:00 – 20:00.

Bookfest de Crăciun este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.