BioRomânia se extinde în Italia și vrea să vândă produse organice românești pe piețele arabe și în Israel

Facebook
Twitter

Asociația BioRomânia a deschis o sucursală în Italia, care este condusă de Nicola Putignano.

„Italia este cel mai mare procesator de alimente ecologice și a doua țară ca suprafață cultivată în regim ecologic. Dorim să legăm calitatea produselor alimentare ecologice românești de tehnologia de procesare italiană și să putem fi și noi un procesator de alimente ecologice, cel puțin la nivelul industriei italiene”, a declarat Marian Cioceanu, președintele Asociației BioRomânia, la Conferința „Ferma Familială Bio, baza dezvoltării durabile”, oragnizată în cadrul Salonului Bio de la INDAGRA 2014 „EcoAgricultura”.

Totodată, BioRomânia a reușit să obțină fonduri elvețiene pentru dezvoltarea sectorului de procesare a alimentelor organice și pentru promovarea acestora. De asemenea, asociația face eforturi pentru certificarea produselor ecologice românești în regim Kosher și Halal, astfel încât acestea să poată fi comercializate cu succes în comunitățile evreiești și arabe din întreaga lume.

La Salonul Bio de la INDAGRA 2014 „EcoAgricultura” expun peste 50 de firme din șase țări, respectiv România, Franța, Italia, Germania, Grecia și Austria. Salonul Bio de la INDAGRA 2014 „EcoAgricultura” are o tradiție de 14 ani, iar în acest an va fi vizitat și de președintele federației internațională pentru agricultura ecologică, IFOAM, Andre Leu.

Târgul internațional INDAGRA 2014 se desfășoară în perioada 29 octombrie-2 noiembrie 2014, la Romexpo.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE