Bilanțul controalelor ANSVSA din decembrie: o amendă la 50 de controale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În cursul lunii decembrie 2014, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfăsurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară.

Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi pe domenii de activitate diverse, precum: fabricarea produselor de morărit, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, controlul dăunătorilor, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

În unităţile din industria agroalimentară s-au efectuat 6.752 controale, fiind acordate 161 avertismente precum şi 137 amenzi în cuantum de 163.320 lei, a anunțat ANSVSA. Astfel, inspectorii ANSVSA au aplicat, în medie, o amendă la 50 de controale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE